top of page
Search
  • Writer's pictureAnette Renèe

Alt om ditt skjøte, Tapu

Updated: Sep 24, 2023
1 - İLİ / PROVİNCE

Hvis du har kjøpt leilighet i Istanbul, skal du skrive Istanbul der, hvis du har kjøpt i Alanya, skal du skrive Alanya der. Kort sagt, det er her navnet på provinsen skal skrives (FYI det er 81 provinser i Tyrkia).

2 - İLÇESİ / BYDEL-BYDEL

Du befinner deg i Antalya og kjøper kanskje en eiendom i Alanya, så her skal det stå Alanya. Det samme gjelder for eksempel hvis du er i Beylikduzu , som er en by i hoved provinsen Istanbul.

3 - MAHALLESİ / NEİGHBORHOOD (NABOLAG)

Nabolaget der eiendommen ligger. Selv om dette er en viktig del av TAPU, du trenger du ikke å bekymre deg hvis det er blankt, siden bruken av dette har forsvunnet over tid mange steder.

4 - KÖYÜ / VİLLAGE

Dypere spesifikasjon av den nøyaktige plasseringen av eiendommen din. Hvis du kjøper en eiendom i Istanbul, Beylikdüzü, kan landsby navnet være Merkez (sentrum). Eller hvis du kjøper en eiendom i Antalya, Alanya, kan landsby navnet være Mahmutlar, Oba, Cikcilli og så videre.

5 - SOKAĞI/GATENAVN

Navnet sier alt. Dette er også en detalj i TAPU som, avhengig av hvor du kjøper en eiendom, kan være tom. Ingen panikk, dette er helt normalt.

6 - MEVKİİ / BELIGGENHET

Tilleggsinformasjon om beliggenhet som kan stå tom, avhengig av hvor du kjøper.

7 - PAFTA-nr. / MAP-nr.

Dette er en annen viktig del av TAPU, sammen med nr. 8 og 9 nedenfor. Dette er kodenavnet for byplankartet som eiendommen din ligger på.


8 - ADA nr. / BLOKK nr.

Blokk nummeret som eiendommen din ligger i.

9 - PARSEL No. / PLOT No.

Dette er den siste detaljen om eiendommens plassering på bykartet, nummeret på tomten

eiendommen ligger på.

10 - NİTELİĞİ / EGENSKAP

Liten beskrivelse av hva alle disse stedsdetaljene fører til, i vårt tilfelle en bygningsblokk og tomten bygningen er bygget på.

11 - FOTOĞRAF / PİCTURE

Passfoto av eieren/eierne av eiendommen.

12 - YÜZÖLÇÜMÜ / AREAL

Opplysninger om størrelsen på tomten som eiendommen ligger på, som beskrevet i punkt 13 til 15 nedenfor.

13 - ha / HEKTAR

1 hektar = 10 000 m2 eller ca. 2,471 dekar.

14 - m2 / KVADRATMETER

1 m2 = 10,7 kvadratfot

15 - dm2 / DESİMETER KVADRAT

1 dm2 = 0,01 m2

16 - SINIRI / GRENSER

Bekreftelsen på at bygningen (eller komplekset) som eiendommen ligger i, er riktig bygget innenfor de godkjente grensene.


17 - KAT MULKİYETİETİ / CONDOMİNİUM

Hvis det er krysset av her, betyr det at utbygger har fullført byggingen av bygningen og fått alle nødvendige godkjenninger fra lokale myndigheter, slik at man kan begynne å bo i komplekset og i hver enkelt enhet.

TAPU av en ferdigstilt enhet skal leveres med denne boksen avkrysset.

18 - KAT İRTİFAKKI / CONSTRUCTİON SERVİTUDE

Hvis det er krysset av, betyr det at utbygger (dvs. byggefirmaet) har delt opp hver enkelt enhet i komplekset og utstedt en egen TAPU for hver av dem. Hvis det er krysset av i denne boksen, betyr det at du er full eier av den selvstendige enheten, men at komplekset ennå ikke har fått full godkjenning fra myndighetene slik at du kan begynne å bo i komplekset.

Mange, for ikke å si de fleste TAPU-er som utstedes, har denne boksen avkrysset i stedet for CONDOMİNİUM som beskrevet ovenfor. Er det noe du bør bekymre deg for? Svaret er litt vanskelig og innebærer både et JA og et NEI;

NEI, du bør ikke være bekymret med hensyn til ditt eierskap til eiendommen. Du har fått fullt eierskap til eiendommen din og juridisk bekreftet.

JA du bør være "litt" bekymret siden det også betyr at utbyggeren ennå ikke har fått full godkjenning fra lokale myndigheter. Noen utbyggere unngår å gå hele veien for å slippe unna skatter og avgifter, og lar det være opp til hver enkelt boligeier å ta det og betale avgiftene i stedet.

Kan man bo der selv om det er krysset av i denne boksen?

JA, mange, sannsynligvis de fleste ferdigstilte prosjekter leverer TAPU med denne boksen avkrysset.


19 - DEVRE MÜLK / TİME SHARE (eiendom)

Hvis det er krysset av i denne boksen, betyr det at du har kjøpt deg en time share-leilighet. Hvis det stemmer, er det ikke noe problem, men hvis du i stedet trodde at du skulle få full eiendomsrett til boligen, kan du få problemer. Time Share er basert på prinsippet om å selge en andel av en bolig til mange kjøpere, som skal bruke boligen i en på forhånd avtalt periode.

20 - SATIŞ BEDELİ / SELLİNG PRİCE (PRIS)

Prisen som ble betalt for kjøp av denne spesifikke eiendommen.

21 - NİTELİĞİ / EGENSKAP

Beskrivelse av hva TAPU-en er utstedt for (f.eks. leilighet, tomt osv.).

22 - ARSA PAYI / ANDEL I EIENDOM

Når du kjøper en eiendom i Tyrkia, kjøper du ikke bare leiligheten, men får også en andel i tomten eiendommen er bygget på. Det som står her, angir hvor stor andel du har av tomten.

23 - BLOK NR. / BLOKNUMMER

Hvis du har kjøpt en bolig i et kompleks med mer enn én blokk, vil det her stå hvilket blokk nummer leiligheten din ligger i.13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page